Opt școli din județul Hunedoara își suspendă mâine cursurile din cauza gerului persistent

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizării COD PORTOCALIU de ger persistent, cu minime intre – 29 si – 15 grade, iar maxime intre – 15 si – 10 grade Celsius, valabil in judetul Hunedoara, in intervalul 9 – 10 ianuarie, Inspectoratul Scolar Judetean a decis suspendarea, maine, a cursurilor in 8 scoli.

Este vorba despre Colegiul National Pedagogic „Regina Maria” Deva, Scoala Gimnaziala Nr. 5 Vulcan si Scolile Primare si Gimnaziale Sulighete, Paulis, Romos, Lunca Cernii de Jos, Sesuri si Banita. In aceste unitati de invatamant  invata 2.545 de elevi, din ciclul preprimar, primar, gimnazial si liceal. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara a decis suspendarea cursurile in aceste scoli din cauza temperaturilor scazute si a conditiilor din salile de clasa produse de defectiuni ale sistemelor de incalzire.

” Inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, a dispus monitorizarea si in timpul noptii a situatiilor generate de codul portocaliu in judetul Hunedoara de la nivelul Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei alcatuit din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului de Politie, Directiei de Sanatate Publica, Drumurilor Nationale, Sistemului de Gospodarire a Apelor, E-nel, Delgaz Grid si Regionalei CFR.

Medicii spun ca semnele hipotermiei sunt: frisoanele intense, somnolenta si tulburari ale starii de constienta, rigiditatea mainilor si picioarelor sau aparitia dificultatilor in vorbire” potrivit  mr. Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Pentru a face fata gerului, hunedorenii sunt sfatuiti sa poarte haine groase in mai multe straturi, caciula si manusi sa se hidrateze, sa consume legume si fructe si sa evite consumul bauturilor alcoolice. De asemenea, deplasarile pe distante lungi ar trebui evitate.

 

[slideshow_deploy id=’36591′]

 

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »