La Petrila se află în plină desfășurare mai multe lucrări de asfaltare, ecologizare sau amenajare a parcurilor

asfaltEdilii de la Petrila au demarat mai multe lucrări de asfaltare concentrate pe diferite zone și cartiere ale orașului. În paralel cu acestea, se execută lucrări de amenajare a Parcului Copiilor din zona centrală a orașului și ecologizare a spațiilor verzi din împrejmuirea blocurilor.

Săptămâna trecută au început lucrările de asfaltare completă în Cartierul Tudor Vladimirescu din oraș, zonă în care asfaltul era distrus pe o suprafață extinsă. Lucrarea este destul de avansată în execuție, în câteva zile ar putea fi chiar terminată dacă vremea permite. Autoritățile de la Petrila au în plan de asemenea și reparații la covorul asfaltic de pe strada Republicii, afectat pe perioada de iarnă, precum și asfaltarea altor alei și trotuare din cartierele Petrilei.

În altă ordine de idei, în Parcul Copiilor din oraș, se execută la această oră lucrări de înfrumusețare și amenajare a parcului, iar edilii roagă cetățenii orașului să fie atenți în aceste zone de lucru chiar dacă sunt supravegheate și de poliția locală a orașului. Acest parc este unul dintre cele mai aglomerate zone, mai ales în perioadele călduroase de vară, iar edilii doresc ca aici să amenajeze și să funcționeze fântâna arteziană existentă dar nefuncțională, lucrarea fiind deja în execuție.

2-asfalt

În paralel, angajații primăriei continuă activitatea de ecologizare a zonelor verzi, de desființare a gardurilor inestetice și a bărilor construite în jurul blocurilor. Edilii doresc să nu mai existe în fața blocurilor aceste garduri care nu ofereau niciun aspect plăcut sau tot felul de sfori, sârme întinse sau chiar bări, imaginile vorbesc de la sine.

Mulți dintre locatarii blocurilor au înțeles foarte bine acest lucru iar zonele în care deja s-a încheiat această acțiune au fost reamenajate cu sprijinul lor, oferind acum un alt aspect și devenind foarte plăcute și pentru ei, după cum sunt exemplificate câteva locuri în imaginile următoare.

2-minei

La final întregul oraș ar trebui să ofere o imagine mult mai plăcută, aceasta este dorința edililor și speră ca și în continuare să fie sprijiniți în aceste acțiuni de toți cetățenii orașului, să putem spune în sfârșit că am scăpat de imaginea gri și tristă a orașului. Un oraș cu oameni veseli și primitori, așa cum sunt petrilenii, trebuie să aibă și o imagine pe măsură.

13-parc

[slideshow_deploy id=’17636′]