Anul universitar a debutat și la Petroșani

Anul universitar 2017-2018 a debutat și la Petroșani. Studenții și-au ocupat locurile în bănci, iar de astăzi pentru boboci a început o nouă etapă a vieții.

 

“Deschiderea unui nou an universitar este un moment de bilanț, dar mai ales, de stabilire a unor noi direcții de activitate și noi abordări privind planurile de perspectivă și managementul universitar. Universitatea noastră, continuatoare a unor tradiții academice în domeniul învățământului superior, împlinește în acest an 70 de ani de la înființarea învățământului superior la Petroșani parcurge o perioadă de transformări atât în ceea ce privește diversificarea și consolidarea programelor de studii cât și a conținutul pregătirii studenților, adaptat la cerințele economiei de piață. Pornind de la premisa că educația este cea mai puternică armă prin care putem schimba lumea, afirmație a lui Nelson Mandela, ne concentrăm întreaga atenție asupra resursei umane, învățământul superior având o contribuție directă la formarea nu numai de specialiști, dar și de modelare a caracterelor absolvenților”, a spus rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care le-a spus studenților că Universitatea din Petroșani le oferă o serie de avantaje.

“E un moment important pentru învățământul superior din România, și în mod special din Petroșani, deschiderea noului an universitar. Vă felicit că ați ales să fiți studenții Universității din Petroșani, o universitate care are o istorie și o tradiție foarte importantă în România și în lume în ceea ce privește învățământul superior. E un început de drum și vreau să vă transmit că ceea ce se întâmplă la Petroșani, din punct de vedere al învățământului superior, se întâmplă și în celelalte centre universitare din România, și faptul că voi sunteți studenți aici nu e cu nimic mai prejos decât a fi student în marile centre universitare. Petroșaniul și mediul universitar de aici pot conferi avantaje pe care alte centre nu le oferă”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Universitatea din Petroşani şi-a ocupat toate locurile bugetate atât la studiile universitare de licenţă, cât şi la cele de masterat. La eveniment au fost prezenți Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara și deputat de Hunedoara, Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara, deputații Toma Ilie și Sorin Marica, dar și reprezentanți ai unor societăți din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’36591′]