Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși” Petrila- reprezentat la expoziția „Robotica la Poalele Cetății”

Echipa de robotică a colegiului petrilean, elevi coordonați de profesorul Alin Roșca, își prezuntă creațiile, miercuri, 30 mai 2018, în Parcul Cetății Deva, la expoziția ,, Robotica la Poalele Cetății”.

Manifestarea este organizată de Primăria Municipiului Deva, Serviciul Public Administrare Cetate Deva, în parteneriat cu echipele de robotică din județul Hunedoara:  Robotics – Colegiul Național Decebal Deva (coordonator prof. Sorin Stănculescu), NRG Robotix – Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva, RobotX Hunedoara – Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara (coordonator prof. Mircea Nistor), (coordonator prof. Paul Țoța) și echipa „Wafy” a  Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși” Petrila. „Roboții creați de către cele patru echipe te pot înlocui cu succes la o conferință, la cursuri, întâlniri sau alte evenimente, dar totodată pot lovi mingi, mută diferite obiecte, recunosc culori și coduri, joacă jocuri și pot interacționa în anumite situații cu oamenii.

,,Părinți” roboților, elevi și profesori au câștigat premii la importante competiții naționale și internaționale în domeniul roboticii”, a declarat Dana Golea, purtător de cuvânt Primăria Deva.

Echipa RobotX Hunedoara va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume – FIRST Global Competition, care se va desfășura în Mexic, în perioada 15-18 august 2018 și la care vor participa peste 150 de țări.

[slideshow_deploy id=’43281′]



« (Știre anterioară)