Doi elevi din Valea Jiului sunt calificați la etapa națională a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2020

Pasiunea pentru informatică și cunoștințele dobândite în utilizarea celor mai populare programe de operare IT ale Microsoft i-au condus pe doi tineri liceeni din Valea Jiului până în  finala națională a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist – ediția 2020 care va avea loc, în toamnă, la București.

Doar 38 de tineri liceeni din întreaga țară au reușit o astfel de performanță, iar Emilia Slavu (de la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani și Eduard Raul Kontos (de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani) se numără printre aceștia. Emilia Slavu a promovat toate etapele locale de calificare la secțiunea ”Microsoft Office Specialist EXCEL 2016”, în timp ce Eduard Kontos a trecut succes în finala națională la secțiunea ”Microsoft Office Specialist POWERPOINT 2016”. 

Datorită restricțiilor impuse de COVID-19 (închidere școlilor, distanțare socială, etc), organizatorii au gestionat examinarea elevilor înscriși în competiție folosind sistemul ”Exams from Home” dezvoltat de Certiport (unul dintre organizatorii acestui concurs de informatică) în acest scop. Ca urmare a verificării examenelor și punctajelor obținute de candidații înscriși în această competiție, cei mai buni candidați au fost validați și selectați să participe la etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – ediția 2020 care va avea loc la București în data de 9 octombrie 2020 la sediul Microsoft România. Mai mult, candidații care vor obține cel mai bun punctaj la categoria Word 2016, Excel 2016 și Powerpoint 2016 la finala națională de la București  vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist care va avea loc în iulie 2021 la Orlando, Florida, Statele Unite ale Americii.

În România competiția este organizată de Certipro Education, Microsoft România și Fundația EOS – Educating for an Open Society.