Mormane de gunoi şi ruine, întâmpină cu “Welcome home”

jand3Mormane întregi de gunoaie, acoperiş lipsă, fundaţie erodată de timp şi nepăsare şi un mesaj de “bun venit acasă”. Toate aceste lucruri se întrezăresc pe strada Timişoarei numărul 5, acolo unde fostul cămin al garnizoanei a ajuns groapă de gunoi. Autorităţile locale de la Petroşani nu pot face nimic concret cu această clădire pentru că nu le aparţine. Singura intervenţie din partea municipalităţii va fi ridicarea mormanelor de gunoi. Ministerul de Interne este proprietarul imobilului aflat în stare avansată de degradare.

“Acea clădire care este într-o stare avansată de degradare aparţine Ministerului de Interne. Primăria municipiului Petroşani a făcut mai multe adrese care dumnealor fie să o predea nouă, fie să o întreţină sau să o repare sau să o demoleze. Deocamdată nu am primit niciun răspuns cu privire la acest lucru. Legat de gunoaiele care sunt acolo, acestea trebuie strânse de noi municipalitatea dar în mod normal intra în sarcina proprietarului”,  a declarat Daniel Vişan, director executiv SPADPP.

Ridicarea gunoiului va fi făcută în mod gratuit, fără a fi trimisă o factură ministerului de resort.

“Nu avem prevăzută în legislaţia locală, în hotărârea consiliului local sau în orice formă legală de a le emite factura dar facem noi curat. Asta este situaţia”,  a mai subliniat sursa citată.

Clădirea este una aflată în patrimoniul naţional, însă, legal, nu se poate interveni asupra acestui edificiu de nimeni altcineva în afară de proprietar.