Ora bilanţului

Anul care este pe cale să se încheie nu a fost unul tocmai bun la nivelul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Petroşani. Deşi guvernanţii spun că am ieşit din recesiune şi România se îndreaptă spre o direcţie mai bună acest lucru nu se simte şi în Valea Jiului unde numărul şomerilor a fost destul de mare. La ora bilanţului, cei de la ALOFM Petroşani spun că a existat o plafonare în ceea ce priveşte angajările.

“Fiind sfarsit de an si perioada de iarna, locurile de munca vacante au scazut dar acest lucru se intampla an de an iar lipsa locurilor de munca am simtit-o si pe timpul anului nu doar acum. A fost un an destul de slab din acest punct de vedere cu un numar destul de mic de locuri de munca si paleta meseriilor a fost slaba. Cele mai multe locuri de munca le-am avut in domeniul confectilor si servicii, in comert”, a declarat Iudith Babţan, şef ALOFM Petroşani.

Anul acesta la Petroşani au fost organizate mai multe burse ale locurilor de muncă. De fiecare dată numărul şomerilor a fost unul scăzut.

“Am avut burse mai reusite dar si burse cu rezultate mai slabe. Asta depinde de perioada, de burse, la bursele din perioada de iarna avem un numar destul de mare de participanti din randul persoanelor care isi cauta un loc de munca dar din pacate angajatorii sunt mai putini pentru ca in aceasta perioada angajatorii sunt putini, iar vara cand erau angajatori mai multi lipseau din pacate somerii”,  a mai spus sursa citată.

Pentru anul viitor, planurile depind de bugetul instituţiei.

“Asteptam sa vedem ce buget vom avea si ce cursuri de formare vom putea organiza si speram ca angajatorii din zona noastra vor avea un numar mai mare de locuri de munca vacante pentru someri”,  a concluzionat şefa ALOFM Petroşani.

Potrivit informaţiilor de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca, la sfârşitul lunii septembrie în judeţul Hunedoara numărul şomerilor a fost de 10.541 persoane.