Primul recital de muzică clasică în Biserica romano – catolică din Hunedoara

download (1)Zeci de oameni au asistat astăzi la recitalurile cvartetului Tiberius, în Biserica romano – catolică din Hunedoara. Evenimentul cultural a fost primul dintr-o serie de concerte dedicate iubitorilor de muzică de calitate, care vor avea loc până la sfârşitul anului în Hunedoara.

Cvartetul de stat al Filarmonicii din Târgu-Mureş a concertat astăzi în Biserica romano – catolică din municipiul Hunedoara. Evenimentul organizat de Primăria Hunedoara şi Asociaţia „Corvin Savaria Tarsasag” a strâns în biserica din centrul download (2)vechi al Hunedoarei zeci de hunedoreni. Timp de aproximativ o oră, iubitorii de muzică au ascultat recitalurile cvartetului Tiberius, după celebrele arii compuse de Mozart şi Schubert.

„Evenimentul de astăzi, în care invitaţi ne-au fost Cvartetul de coarde al Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureş, este primul dintr-o serie de serate şi concerte de muzică de cameră pe care dorim să le organizăm în municipiul Hunedoara. De multe ori s-a spus că este nevoie în Hunedoara şi de evenimente culturale download (3)de muzică clasică. Vor urma şi alte astfel de serate, în care vor veni cvartete de suflători, vor fi concerte de pian şi vioară. La aceste concerte sunt invitaţi să asiste toţi iubitorii de muzică, indiferent de naţionalitate sau religie”, spune Aranka Takacs, consilier local şi organizator al evenimentului.

download (4)downloadIntrarea la concert a fost liberă.