Corneliu Birtok Băneasă a fost medaliat cu aur la Salonul Internaţional de Inventică

cornelui birtok baneasa inventator (9)   Corneliu Birtok Băneasă a fost premiat cu două medalii de aur, pentru două dintre inovaţiile sale din domeniul auto, prezentate la Salonul Internaţional de Inventică, desfăşurat în Cluj – Napoca, în perioada 25 – 27 martie.

Inginerul devean a primit distincţiile pentru două filtre de aer ce permit reducerea consumului de carburanți la maşini. Una dintre inovaţiile sale este aplicat pe mai multe ambulanţe SMURD – Salvital, din Hunedoara.

“A fost un rezultat neaşteptat”, a spus Corneliu, adăugând că a fost pentru prima dată când a avut onoarea să primească o diplomă din partea Academiei de Științe Tehnice din România.

Salonul internațional al cercetării, inovării și inventicii din Cluj-Napoca a fost organizat de Universitatea Tehnică, iar la eveniment şi-au prezentat inovaţiile 60 de universităţi, firme, asociaţii ale inventatorilor şi inventatori. Şi la ediţiile trecute ale salonului, inginerul din Deva a fost premiat pentru invenţiile sale în domeniul auto.

birtok 2

birtok