Termen în procesul intentat de Moloţ prefectului Vasilescu

download (19)    Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, continuă lupta în instanţă după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil, iar magistraţii au menţinut decizia.

Mircea Moloţ a contestat ordinul semnat de prefectul de Hunedoara la finele lunii ianuarie, privind constatarea încetării mandatului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Iniţial, procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar după un singur termen de judecată Mircea Moloţ a cerut şi a obţinut şi strămutarea procesului, care se judecă acum la Tribunalul Alba, cu termen în data de 15 aprilie. De asemenea, nici procesele cu ANI nu s-au finalizat. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt două noi acţiuni înaintate în care ANI a fost chemată în judecată, una care are ca obiect „anulare act administrativ” în stadiul „contestaţie în anulare – recurs”, cu termen 26 iunie 2015, iar cea de a doua în stadiul de revizuire – recurs, cu termen în 11 iunie. În ambele cauze, pe lângă ANI au mai fost citate în calitate de intmat Asociaţia Civică Dreptatea şi Sindicatul Naţional Solidaritatea.

Agentia Naţionalã de Integritate a anunţat cã Mircea Ioan Molot a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunãrii Generale a Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitãţii administrativ-teritoriale în AGA la SC Drumuri si Poduri SA Deva. Moloţ s-a judecat cu Agenţia Naţională de Integritate, însă a pierdut acţiunile în instanţă.