Protestele minerilor se amplifica

Incepute ieri la  Lonea, protestele minerilor din Valea Jiului, se amplifica. Minerilor de la Lonea, care nu au intrat in sut in aceasta dimineata li s-au raliat si cei de la mina Lupeni, care au refuzat intrarea in subteran. Peste 300 de mineri de la exploatările Lonea şi Lupeni protestează, in acest moment, în faţa sediilor celor două unităţi miniere, solidari cu liderul sindical de la Lonea, Vasile Paduraru, care este legat în continuare cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină, acesta fiind şi în greva foamei.

646x404

Potrivit preşedintelui Sindicatului “Muntele”, Petre Nica, alţi 100 de angajaţi ai preparaţiei Coroieşti din Valea Jiului au anunţat că vor întrerupe lucrul începând cu ora 10.00, transmite Mediafax.

De asemenea, liderul sindicatului de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, care marţi după-amiază s-a legat cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină continuă această formă de protest şi a intrat în greva foamei. Un alt lider sindical de la Mina Lupeni, Darius Câmpeanu, a declanşat şi el greva foamei, la sediul exploatării Lupeni. “În acest moment sunt peste 300 de mineri în grevă şi au anunţat şi alţii că li se vor alătura în cursul zilei. Doi lideri sindicali, cel de la Lonea şi cel de la Lupeni, sunt în greva foamei. Cel de la Lonea a avut nevoie de îngrijiri medicale pe timpul nopţii, însă nu a renunţat la protest. Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor să atragă atenţia Guvernului asupra problemelor cu care se confruntă, mai ales că astăzi pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului va fi un act normativ care prevede acordarea de ajutor de stat de salvare pentru Complexul Energetic Hunedoara. Suma pe care vor să o aloce este insuficietă şi obligă complexul la divizare în societate de mine şi termocentrale. Amintim că suntem unificaţi doar de doi ani, iar divizarea ar însemna închiderea minelor şi transformarea termocentralelor în CET-uri. Cerem excluderea din actul normativ a obligativităţii divizării CEH”, a afirmat Petru Nica.