Locul doi la faza națională a concursului “Cu viaţa mea apăr viaţa”, pentru elevii din Hațeg

Echipa Colegiului Naţional I.C. Brătianu Haţeg, alcătuită din elevii Andrei Andreşoi , Robert Dumitrescu, Iancu Sterp  şi Denisa Coţolan, coordonată de profesorul Marius Muntean, a participat la faza naţională a concursului tehnico-aplicativ, cu tematica de protecţie politică rezervat elevilor de gimnaziu şi liceu, intitulat “Cu viaţa mea apăr viaţa”.

concurs-pompieri-elevi

Elevii hunedoreni s-au clasat pe poziţia a doua a podiumului ei fiind devansaţi doar cu două puncte de echipajul elevilor din judeţul Galaţi. Locul trei a fost câştigat de elevii din judeţul Sălaj.
La linia de start a competiţiei, organizată în Piteşti, s-au aliniat 30 de echipaje alcătuite din aproape 200 de elevi înmatriculaţi la şcoli gimnaziale şi colegii din întreaga ţară.
Competiţia “Cu viaţa mea apăr viaţa” presupune o probă teoretică şi două probe practice. Prima probă constă în transportul asistat, pe o distanţă de 50 de metri, al unui accidentat aşezat pe o targă. Arbitrii urmăresc amplasarea victimei pe targă şi transportul acesteia, inclusiv peste un obstacol, în condiţii de siguranţă şi cu respectarea regulilor de prim ajutor medical. A doua probă implică parcurgerea unui raion cu obstacole contaminat, deplasarea realizându-se cu masca, cu vizorul obturat, pe figură. Pe parcursul traseului concurentul este coordonat de un coechipier.
Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara locotenent colonel Viorel Demean spune că: această competiţie urmăreşte, printre altele, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a iniţiativei precum şi a spiritului de echipă.
Câştigătorii competiţiilor au fost recompensaţi cu diplome şi trofee din partea organizatorilor.

 

[slideshow_deploy id=’13837′]