Vânătorul găsit mort luase parte la o partidă legală

Bărbatul dat dispărut de familie şi descoperit de jandarmii montani din cadrul Postului Nucşoara împreună cu poliţiştii din Baru Mare, participase duminică la o partidă de vânătoare legală organizată în fondul din zona Baru Mare.

un-clujean-si-gasit-vecinul-mort-ograda.langa-cadavru-fost-descoperit-un-pistol1365238538

Sezonul este deschis la mistreţi şi căpriori, iar vânătorii, înainte de începerea partidei, au fost instruiţi de cel care a condus expediţia şi distribuiţi în posturi, aşa cum cer regulile. În mod normal nimeni nu poate părăsi vânătoarea până la finalul ei, însă organizatorul le-a spus poliţiştilor că bărbatul dispărut a cerut să plece din postul atribuit şi din acest motiv n-a realizat că n-a mai ieşit din fondul de vânătoare. Anchetatorii trebuie să stabilească dacă organizatorul se face vinovat de vreo infracţiune, dat fiind faptul că i-a permis victimei să plece înainte de finalul partidei de vânătoare.

Raportul legiştilor va face lumină în cazul vânătorului decedat

Probele culese de la locul tragediei din Baru Mare, corelate cu raportul medicilor legişti vor putea explica motivele care au dus la moartea omului. Din primele cercetări a reieşit că bărbatul de 57 de ani, ar fi murit din cauza căzăturii în prăpastie ori a hipotermiei. Nu este exclus ca omul să fi suferit un infarct, însă este cert că n-a fost victima unei infracţiuni. Totuşi, medicii legişti vor da verdictul, aceştia urmând să stabilească cu exactitate cauza morţii. „Familia este cea care a anunţat dispariţia, cu întârziere. Noi l-am găsit, dar din păcate le-am găsit decedat într-o râpă”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Echipele de căutare l-au descoperit pe vânător în zona numită Valea Muncelului şi au constatat că bărbatul avea puşca de vânătoare lângă el. La căutări au luat parte peste 30 de persoane, poliţişti, jandarmi montani, salvamontişti şi voluntari.

[slideshow_deploy id=’20328′]