Termen în dosarul mitei, în care inculpat este administratorul Consmin Petroşani  

Administratorul societăţii Consmin Petroşani, Marius Dragoş Botoroagă, este chemat din nou în faţa instanţei de judecată, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de dare de mită. În acelaşi dosar este judecată şi Elena Udrea.
pizap.com14539833134351
 
De precizat că, deşi şi-au recunoscut faptele şi au sperat la clemenţă din partea judecătorilor, instanţa a decis că, cei patru inculpați din dosarul „Gala Bute”, printre care şi administratorul CONSMIN  Petroşani, Dragoş Botoroagă, nu vor beneficia de procedura simplificată de judecare a dosarului şi nici de reducerea pedepsei. La terenul din luna decembrie, instanţa a menţinut măsura   preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Elena Udrea, Rudel Obreja, Tudor Breazu şi Ion Ariton, judecaţide asemenea în această cauză, şi au dispus acordarea unui nou termen de judecată pentru data de 29 ianuarie, când va fi citată şi partea responsabilă civilmente SC EUROBOX PROMOTION SRL
Reamintim că Marius Dragoş Botoroagă a fost trimis în judecată pentru dare de mită în acelaşi dosar cu Elena Udrea. Procurorii anticorupție, care au instrumentat speţa, arată că în perioada 2010 – 2011, ministrul Udrea Elena Gabriela, împreună cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Naționale de Investiții, au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul CONSMIN, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate în baza lucrărilor cu CNI. „Astfel, după ce CNI realiza plăţile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, Botoroagă dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu, S.C. Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanţă fictive. În acest mod, s-au făcut cinci plăţi în valoare totală de 335.486 de lei „, spun procurorii DNA.
 [slideshow_deploy id=’13837′]