Ora de începere a cursurilor poate fi modificată

Şcolile din Valea Jiului pot modifica ora de începere a cursurilor. Ministerul Educaţiei subliniază că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, Consiliul de Administraţie, poate decide ora de începere a cursurilor.

structura-anului-scolar-2015-2016-cursurile-incep-in-14-septembrie-si-se-termina-in-17-iunie-cand-sunt-programate-vacantele-18507403

“Programul de funcţionare al unei unităţi de învăţământ preuniversitar este stabilit şi poate fi modificat de Consiliul de Administraţie”, arată ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Cursurile pentru elevii din clasa pregătitoare şi clasele I şi a II nu trebuie să înceapă înainte de ora 8 şi să se termine mai târziu de ora 14. În învăţământul primar ora de curs este de 45 deminute cu o pauză de 15 minute, după fiecare oră şi o pauză de 20 de minute după cea de-a doua oră de curs. La clasa pregătitoare şi la clasa I, activităţile depreda-învăţare-evaluare acoperă 30-35 de minute, restul de timp fiind destinat activiţilor recreative.

“În situaţii speciale şi pe o perioadă determinată, duarat orelor de curs şi a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, prin hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, cu aprobarea inspectoratului şcolar”, mai arată ministrul.

La Petroşani o astfel de situaţie a fost întâlnită în iarnă, când municipiul Petroşani a rămas fără căldură. Atunci s-a luat decizia de a scurta durata orelor la învăţământul preşcolar.

[slideshow_deploy id=’27126′]