Weekend plin pentru angajații ISU

În intervalul 11 – 13 martie , pompierii hunedoreni , au desfăşurat 43 de misiuni, dintre care  25 activităţi de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă,13 transporturi de la domiciliu la ambulanţă şi deblocări uşi apartament în Deva, Hunedoara, Brad şi Petroşani , 3incendii, 1 accident, 1 asanare.

interventie-pompieri

Un echipaj al Gardei de intervenţie Baru a intervenit în localitatea Sălaşu de Sus pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coş de fum. Pompierii au reuşit lichidarea incendiului înainte ca acesta să se extindă la întregul acoperiş, concluzionând că arderea a fost generată de funinginea depusă pe coşul de fum necurăţat.

Tot Garda de intervenţie Baru a acţionat cu o autospecială, în localitatea Zăvoi pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. A ars tapiţeria, cauciucurile şi toate elementele din plastic ale autoturismului. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit.

Un echipaj al Detaşamentului Hunedoara a intervenit pe bulevardul Corvin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pubelă de gunoi.

Echipa pirotehnică a I.S.U. Hunedoara a acţionat în localitatea Câmpul lui Neag pentru ridicarea unui proiectil explozibil de 100 mm. Muniţia a fost depozitată într-un spaţiu securizat urmând să fie distrusă.

Un echipaj al Secţiei de pompieri Ilia a intervenit în localitatea Săcămaş pentru decuplarea bornelor acumulatorului unui autoturism implicat într-un accident pe DN 68 A.

Pompierii Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani precum şi ai Secţiei Ilia, Staţiei Brad, Gărzii Baru, Lupeni, Orăştioara, Geoagiu sunt implicaţi, în continuare, în campania de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă la unităţi de învăţământ şi obiective de cult. Doar în acest week-end pompierii s-au întâlnit cu peste 400 de elevi din clasele I – IV înmatriculaţi la 10 şcoli din judeţul Hunedoara şi peste 3.000 de enoriaşi ai bisericilor ortodoxe, catolice şi protestante din Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Lupeni şi Brad, Baru, Râu de Mori, Ilia şi Geoagiu. Pe lângă discuţiile avute cu elevii şi enoriaşii pe tema situaţiilor de urgenţă pompierii au efectuat şi recunoaşterea şcolilor şi bisericilor cuprinse în această acţiune pentru a se familiariza cu specificul fiecărei unităţi.

[slideshow_deploy id=’13837′]