Parteneriat în folosul elevilor

Parteneriatul de înfrăţire dintre municipiul Petroşani şi oraşul Varpalota a trecut la un alt nivel. După înfrăţirea celor două localităţi a venit rândul unităţilor de învăţământ să dezvolte programe comune. În acest sens, elevii secţiei de muzică a Şcolii Gimnaziale IG Duca din localitate vor participa la un schimb de experienţă în Ungaria.

13422379_1331754086840763_6938540856630551350_o

“Acest parteneriat este rodul înfrăţirii oraşului Petroşani cu oraşul Varpalota din Ungaria şi este una din activităţile pe care ni le-am dorit vreo doi ani de zile deoacere elevii de la şcoala noastră de muzică de la secţia de artă au rezultate de excepţie şi ne-am dorit foarte tare să îi ducem şi în altfel de competiţii şi concursuri pentru a cunoaşte şi alţi elevi cu rezultate la fel de deosebite. Sunt recitaluri şi concursuri pe diverse teme care se studiază la nivelul primar şi gimnazial la muzică care, de comun acord, vom face un schimb de bune practici. Vom aşeza un regulament de funcţionare dintre cele două şcoli”, a declarat Nicoleta Demeter, directorul Şcolii Gimnaziale IG Duca din Petroşani.

“Mă bucur că acest parteneriat s-a materializat cu succes, este parte a programului comun ale celor două oraşe pentru anul 2016. acest parteneriat va dezvolta foarte mult competiţia, cunoştinţa între entităţile şcolare de muzică dintre cele două oraşe înfrăţite”, a declarat Eduard Wersanski, consilierul primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Astfel, urmează ca anul acesta între cele două şcoli să se deruleze mai multe activităţi comune pe linia artei muzicale.

[slideshow_deploy id=’27028′]