Din ce în ce mai puțini

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat o statistică îngrijorătoare. Valea Jiului s-a depopulat masiv în ultimii ani. Aproape 50 de oraşe şi municipii din România au pierdut peste 20% din locuitori în perioada 1990-2012, arată o statistică anexată de Guvern unui proiect de lege privind reclasificarea localităţilor din România. Potrivit statisticii ministerului, la nivelul Văii Jiului, municipiul Petroşani este cap de listă în ceea ce priveşte scăderea numărului de locuitori. Guvernul a întocmit o lista a localităţilor în care s-au produs scăderi accentuate de populaţie, precum şi a celor care au în structura lor localităţi cu populaţia sub 100 de locuitori. Pentru aceste localităţi, executivul “încurajează unificarea administrativă” la iniţiativa autorităţilor locale şi că urmare a voinţei exprimate prin referendum local de către populaţie.

valea-jiuluI

În perioada 1990-2012, la Petroşani numărul locuitorilor a scăzut cu peste 22 de procente, în timp ce la Vulcan numărul a populaţiei a scăzut cu 23,04%. Şi în oraşul Uricani, populaţia a scăzut cu 23,48%.

Potrivit ultimului recensământ din anul 2011, în localităţile Văii Jiului aveau domiciliul stabil 120.734 de persoane, dintr-un total de 418.565 persoane cu domiciliul stabil la nivel judeţean. Numărul celor care pleacă este însă într-o continuă creştere. Săptămânal, sute de persoane din Valea Jiului aleg să plece în străinătate împreună cu familia.

[slideshow_deploy id=’27028′]

 



« (Știre anterioară)