Conducerea CEH despre implicaţiile ieşirii din insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă din cadrul CEH, prin decizia dată ieri, 08 noiembrie 2016, de către Curtea de Apel Alba Iulia în urma judecării dosarului  5194/97/2015/A1*/a1, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA a fost scoasă din starea de insolvenţă, printr-o sentinţă definitivă.

14914962_1155859064489714_1745758986_n

”Conducerea societăţii aşteaptă comunicarea motivelor avute în vedere de către instanţa de judecată la luarea acestei decizii, urmând ca, ulterior, să-şi fundamenteze hotărârile în ceea ce priveşte conduita procedurală care va trebui abordată în perioada următoare”, se arată în comunicatul CEH

Conducerea CEH explică însă că, începând cu data pronunţării, decizia Curţii de Apel Alba Iulia produce efecte. Astfel, având în vedere că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, S CEH-SA va avea de înfruntat probleme majore în gestionarea activităţii curente.

În altă ordine de idei, există riscul iminent al executării conturilor societăţii de către creditori, implicaţiile imediate fiind punerea S. CEH-SA în imposibilitatea asigurării materialelor şi serviciilor de strictă necesitate pentru continuarea activităţii şi dificultăţi în efectuarea plăţilor salariale.

De asemenea, posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei.

”În contextul situaţiei actuale, conducerea societăţii va face tot posibilul să avanseze în demersurile iniţiate cu Comisia Europeană pentru asigurarea menţinerii în funcţiune a părţii viabile din cadrul S. CEH-SA, prin accesarea unor forme de ajutor de stat atât pentru activitatea minieră cât şi pentru cea energetică. Subliniem faptul că recent aprobatul memorandum privind includerea în programul de închidere a două mine din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, reprezenta doar un prim pas în procesul de obţinere a autorizării ajutorului de stat pentru activitatea minieră de către Comisia Europeană”, se mai arată în comunicatul transmis redacției de Biroul de presă al CEH.

[slideshow_deploy id=’27126′]