Artificii de 5 milioane de lei

Artificii în valoare de 5 milioane de lei au fost confiscate de polițiști. Sezonul de iarnă trecut, captura poliţiştilor a fost una record.

petarde

“În perioada 20.11.2015 – 08.01.2016, Poliţia Română a desfăşurat la nivel naţional acţiunea intitulată “foc de artificii”, care s-a materializat prin efectuarea unui număr de 3.833 controale, ocazie cu care au fost constatate 1.518 infracţiuni, fiind cercetate 2.025 persoane şi aplicate 40 de amenzi contravenţionale în valoare de 37.500 lei. totodată, au fost confiscate 125.452 kg articole pirotehnice, în valoare de 5.000.000 lei”, arată Ministerul Afacerilor Interne.

Oamenii legii le-au pus gând rău celor care utilizează articole pirotehnice şi nu respectă normele în vigoare. An de an, în preajma sărbătorilor de iarnă sute de persoane ajung la camera de gardă din cauza artificiilor sau a petardelor. Pentru a reduce numărul evenimentelor neplăcute, cei de la Poliţie declanşează operaţiunea „Foc de artificii”.

“În ceea ce priveşte perioada sărbătorilor de iarnă 2016-2017, Poliţia Română va declanşa la nivel naţional acţiunea anuală “Foc de artificii”, având drept scop creşterea siguranţei cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice”, arată Ministerul de Interne.