Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani a participat la cel mai mare eveniment din lume dedicat programării – HOUR OF CODE

Săptămâna trecută s-a desfășurat în peste 180 de ţări evenimentul de educație cu cea mai mare amploare internațională dedicat programării – HOUR OF CODE. Timp de șapte zile, în toată lumea au fost organizate evenimente Hour of Code în școli, licee, universități și companii. Oricine a putut să fie gazda unui eveniment Hour of Code, organizatorul având nevoie doar de un calculator conectat la internet.

Programul Hour of Code se desfășoară în peste 180 de țări din toată lumea și a fost tradus în peste 40 de limbi. Acesta oferă gratuit resursele necesare pentru oricine își dorește să învețe să programeze. Până în prezent, 400.000 de români s-au înscris și au participat la evenimente Hour of Code în săptămâna dedicată programării în cele două ediții precedente.

Directorul colegiului, dl. prof. Alexandru Lăutaru ne-a declarat: „Este prima participare a colegiului la acest eveniment mondial, elevii noştri au fost foarte entuziasmaţi de metodele de programare pe care le-au testat în această săptămână. Acest  gen de activităţi se pot realiza în laboratoarele de informatică ale colegiului nostru şi datorită faptului că unul dintre laboratoarele de informatică vechi de peste 10 ani a fost modernizat şi din acest an elevii învaţă pe calculatoare performante de ultimă generaţie. De asemenea laboratorul de informatică de la Şcoala Gimnazială Avram Stanca a fost repus în funcţiune şi poate folosit de către elevi şi profesori în activităţile de predare.”

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani a participat în perioada 5-9 decembrie 2016 la evenimentul HOUR OF CODE,cu un număr de peste 200 de elevi de nivel liceal şi gimnazial. Elevii coordonaţi de profesorii de informatică au parcurs cele 10-20 de lecţii de programare şi au primit certificate de participare la prestigiosul eveniment.

Această prezentare necesită JavaScript.