Grupul 3 de la Mintia, ore de funcționare depășite

Grupul 3 al termocentralei Mintia a depășit orele de funcționare. 100.000 de ore a funcționat grupul trei de la Mintia, în condițiile în care prima reparație trebuia efectuată la 25.000 de ore. Probleme sunt și la grupul 5 al termocentralei. În acest sens, sindicaliștii susțin că refuză transferul unor mijloace fixe. Două lucrări sunt absolut necesare a fi efectuate la termocentrala Mintia. Reparația grupului 3 și a grupului 5 sunt absolut obligatorii.

“Lucrările necesare a fi efectuate de urgență sunt reparația grupului energetic nr. 5 (turbina în avarie cu rotorul de joasă tensiune), cu termen de reparație 15.03.2017. În acest termen se vor efectua și lucrări de reparații în zona cazanelor cu ample lucrări de sudare pentru înlocuire suprafețe de schimb de căldură. Reparația superscandentă a grupului nr. 3, care are aproximativ 100.000 de ore de funcționare, și care, conform cărții producătorului trebuia să aibă prima reparație la 25.000 de ore de funcționare și un RK la 50.000 de ore funcționare. Reparația grupului 3 din acest an (după reparația grupului 5) este obligatorie”, mai spun cei de la Mintia.

În anul 2015, ambele termocentrale din cadrul CEH au fost oprite de Garda de Mediu. Complexul Energetic Hunedoara a contestat procesele verbale în instanță, astfel că acestea continuă însă să funcționeze până când se va emite o sentință definitivă.

[slideshow_deploy id=’27126′]

 



« (Știre anterioară)