Marșul pentru Viață 2017 la Petrila: ”Mama și copilul au dreptul să se bucure de viață”

La Petrila s-a desfăşurat sâmbătă ”Marşul pentru viaţă”, un eveniment organizat de mai multe asociaţii ortodoxe care are loc anual, concomitent, în mai multe oraşe din România și Republica Moldova, în preajma Praznicului Bunei Vestiri.

Anul acesta evenimentul s-a desfășurat chiar în ziua Bunei Vestiri iar tema din acest an a fost ”Marşul pentru viaţă 2017 – Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”. Au participat la marş zeci de persoane alături de preoţi ortodocşi din parohiile orașului, susținuți chiar în primele rânduri de primarul orașului Petrila.

”Viața este darul cel mai de preț primit de la Dumnezeu. Potrivit învățăturilor creștine acest dar trebuie protejat și prețuit, suntem aici ca să susţinem familia tradițională şi dreptul la viaţă”, a precizat Vasile Jurca.

”Copiii sunt iubire”, ”Femeile sunt viață”, ”Mama și copilul au dreptul să se bucure de viață” au fost principalele mesaje scrise pe pancartele participanților, traseul desfășurării procesiunii a fost de la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel până la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila.

Tema celei de-a șaptea ediții a marșului a fost motivată prin faptul că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 –2016, faţă de o populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

Foto:  Vasile Laurențiu Sorin
[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »