Caută să atragă studenți din întreaga lume

Obiectivul reprezentanților Universității din Petroșani este legat de internaționalizarea instituției de învățământ superior din Valea Jiului. Cu o tradiție de peste 60 de ani, Universitatea din Petroșani vrea să redevină un pion educațional de talie mondială.

“Vrem să continuăm deschiderea internațională și internaționalizarea Universității din Petroșani, având în vedere că avem parteneriate cu universități de pe toate continentele și dorim să relansăm tradiția noastră, de universitate recunoscută pe plan mondial, ținând cont că în cei 69 de ani de existență ai Universității Petroșani, peste 5000 de absolvenți lucrează în alte țări decât România. Este un lucru care trebuie evidențiat și care ne conturează această idee de internaționalizare a universității”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani nu formează doar studenții români, ci și pe cei străini. Dacă parteneriatele cu studenții români de pretutindeni sunt deja tradiționale, instituția își deschide porțile și pentru studenții din Chile, America Latină sau chiar Africa sau Iordania.

“Tradițional, dorim să avem studenți din Republica Moldova, și ne referim la studenții care vin în anul I la licență, iar cei care termină licența ne dorim să continue prin masterat și apoi prin doctorat, având locuri cu bursă și pentru acești studenți, pentru românii de pretutindeni. De asemenea, dorim să avem, studenți din țările care au tradiție minieră, și am avut solicitări din Peru, Ecuador, Chile, America Latină, țările Africii, sperăm să avem o reușită mai mare în ceea ce privește posibili studenți din Iordania și mergem să discutăm cu studenți din Serbia, Albania, alte țări europene și avem solicitări și din Statele Unite”, a subliniat rectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani își întărește astfel poziția de formator pentru piața muncii la nivel global. Peste 5000 de absolvenți ai instituției de învățământ superior își desfășoară activitatea în țările din întreaga lume.

[slideshow_deploy id=’27028′]