Furtuna a făcut pagube la Uricani

O gospodărie a fost inundată și mai mulți copaci rupți de vânt în zona localității Uricani, însă probleme au fost semnalate și în Deva.

Astfel, trei mașini au fost avariate, două acoperișuri au fost luate de vânt și doi copaci s-au prăbușit la pământ din cauza furtunii puternice din noapea de luni spre marți. Pompierii militari din Deva și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Uricani au intervenit în cursul nopții pentru degajarea copacilor și acoperișurilor, dar și pentru scoaterea apei din gospodăria inundată. La nivel național, marți dimineață nu mai erau înregistrate situații care să impună intervenția echipajelor de pompieri militari.

„Având în vedere că și în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase în mare parte a țării, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică”, transmite IGSU.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, se recomandă parcarea autoturismelor la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

[slideshow_deploy id=’24093′]