Piersici roșii și nuci americani plantați la Petroșani

Asociația Niloran, în parteneriat cu Primăria municipiului Petroșani și OMV derulează un proiect ecologic. “Petroșani, oraș ecologic” se numește proiectul prin care urmează a fi plantați 120 de copaci.

“În cadrul acestuia, voluntari ai Asociației Niloran, OMV Petrom, administrația publică locală și elevi ai liceelor din municipiul Petroșani vor planta 120 de arbuști, care vor ajuta la scăderea poluării generate de numărul tot mai mare de autoturisme care circulă pe străzile municipiului. Proiectul “Petroșani – oraș ecologic” are ca și obiective scăderea gradului de poluare din municipiul Petroșani, implicarea tinerilor în activități de voluntariat și în viața comunității, implicarea angajaților OMV și a autorităților locale în activități de voluntariat, precum și conștientizarea importanței activităților ecologice pentru comunitatea locală”,  spune Nicu Tașcă, președintele Asociației Niloran.

“Este un proiect ecologic. Primăria pune la dispoziție suprafețele de teren. Se vor planta în jur de 120 de arbuști. Scopul este acela de a avea un oraș verde. La Petroșani activitățile de acest gen sunt multe. În comparație cu alte localități, Petroșaniul are suprafața necesară/cap de locuitor de zone verzi. Am finalizat registrul zonelor verzi, la Petroșani, ceea ce e o acțiune foarte importantă în contextul în care vorbim de protecția zonelor verzi”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Plantarea arbuștilor va avea loc miercuri, 25 octombrie 2017, începând cu orele 11.00, și va viza trei zone din municipiul Petroșani: malul Pârâului Staicului, Parcul ”Carol Schreter” și Parcul din Piața Centrală. La Petroșani, edilii au terminat și registrul zonelor verzi, un document care arată care este suprafața zonelor verzi/cap de locuitor.

[slideshow_deploy id=’27126′]