Băutura îi poate costa libertatea

Campania derulată de polițiștii hunedoreni privind depistarea șoferilor care conduc în stare de ebrietate și pun în pericol oameni nevinovați, s-a dovedit eficientă iar în două zile de „vânătoare”, au fost prinși şapte șoferi inconștienți.

Spre surprinderea polițiștilor, unii dintre conducătorii auto erau chercheliți chiar de dimineață cum este cazul unui şofer din Densuş, prins pe o stradă din Haţeg, aproape de ora 11, că avea o alcoolemie de peste 1 la mie. Alţi doi şoferi din Petrila au fost prinşi de poliţişti conducând, unul în Petrila iar celălalt prin Petroşani, deşi băuseră bine. Astfel, şoferul prins în oraşul din estul Văii, de 47 de ani, avea o alcoolemie de 0,92 mg/l, alcool pur în aerul expirat, iar cel prins de poliţiştii din Petroşani, de 26 de ani, avea o alcoolemie de 0,59 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Şi poliţiştii rutieri din Deva au descoperit mai mulţi conducători care s-au urcat băuţi la volan. „În data de 12.11.2017, în jurul orei 02:20, un echipaj de poliție rutieră a oprit pentru control, pe raza municipiul Deva, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani, din municipiul  Deva.

     Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l, alcool pur în aerul expirat. (…) În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au oprit pentru control autoturismul condus, pe raza municipiului Deva, de către un tânăr de 28 de ani, din municipiul Hunedoara. Conducătorului auto i-a fost solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Deva, unde a  refuzat şi prelevarea probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Cei şapte şoferi sunt cercetaţi penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.(Următoarea știre) »