ANAF: Românii care au donat 2% din impozit vor primi notificări prin care li se cere să confirme cui au virat sumele

Șeful ANAF, Ionuţ Mişa, a emis luni un proiect de ordin prin care propune completarea unor acte procedurale cu emiterea unei notificări, care va fi trimisă contribuabilor care donează 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult.

Concret, contribuabilii care aleg să doneze 2% din impozitul pe venit unor ONG-uri vor primi o notificare de la Fisc prin care li se cere să confirme cui au virat sumele.

Ordinul 1155/2016 al preşedintelui ANAF privind emiterea prin intermediul centrului de imprimare masivă a unor acte administrative fiscale şi procedurale, stabileşte 28 de categorii de acte administrative fiscale şi procedurale, emise de organele fiscale centrale şi tipărite prin intermediul centrului de imprimare masivă, valabile fără semnătura persoanelor împuternicite ale organului fiscal central şi ştampila organului emitent, îndeplinind cerinţele legale aplicabile în materie.

Prin prezentul ordin al lui Ionuţ Mişa se propune introducerea celei de-a 29-a categorii de acte administrative fiscale şi procedurale, respectiv „notificarea privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult”.

Această notificare este obligatorie în cazul în care formularele 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii” se depun pe bază de borderou, de către entităţile nonprofit/unităţile de cult beneficiare.

economica.net

[slideshow_deploy id=’17636′]