Locuințele noi vor fi recepționate numai cu branșamente definitive la utilități – Proiect

Zeci de senatori și deputați au inițiat un proiect legislativ de completare a Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, în urma evenimentelor petrecute în ultima vreme, când mai multe imobile au luat foc sau au fost distruse din cauza lucrărilor nefinalizate de construcție.

Inițiatorii susțin, în expunerea de motive a proiectului legislativ, că cererea tot mai mare de locuințe noi face ca unii dezvoltatori să pună în pericol siguranța și viața locatarilor, prin construcții care nu respectă normele imobiliare cu destinația de spații de locuit:În ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile care nu aveau procesele verbale de  recepție la finalizarea lucrărilor, nu aveau branșamente adecvate și definitive, autorizate. Legea actuală este lacunară în stabilirea responsabilităților și sancționarea faptelor, iar completările trebuie să vină strict din punctul de vedere al construcției de o calitate corespunzătoare, cu prevederi clare privind accesul în condiții de siguranță la utilități”, se mai argumentează în proiectul inițiat la Senat.

Atunci când sunt date în folosință locuințele, când sunt încheiate contractele de vânzare-cumpărare cu dezvoltatorul, branșamentele trebuie să fie definitive la rețelele de utilități – apă, canalizare, energie

Proiectul va fi dezbătut mai întâi la Senat, apoi în Camera Deputaților, pentru votul final.

legestart.ro

[slideshow_deploy id=’17636′]