Cea mai friguroasă noapte din această iarnă. Temperaturile au scăzut până la minus 23 de grade

Cea mai friguroasă noapte din această iarnă a fost noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2019. Cea mai joasă temperatură s-a înregistrat la Obârșia Lotrului, în Vâlcea: minus 23 de grade. Frigul va fi prezent și pe parcursul zilei de marți.

La Târgu Lăpuș, în Maramureș, au fost minus 22 de grade în cursul nopții de luni spre marți, iar la Stâna de Vale, în Bihor, minus 21 de grade.

Cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat la Constanța, minus 4 grade.

În București, au fost minus 10 grade spre dimineață.

Frig va fi și pe parcursul zilei de marți, spun meteorologii.

Noaptea de marți spre miercuri va aduce ninsori în aproape toate regiunile României, mai puțin în partea de sud-est, unde va predomina lapovița.

Precipitaţiile vor lua o scurtă pauză pe parcursul zilei de marţi, dar seara, ninsorile slabe vor apărea în vest, centru şi nord. Ele vor continua miercuri în jumătatea de vest a ţării, apoi, se vor extinde treptat şi în restul zonelor, cu excepţia celei de sud-est, unde vor fi ploi şi lapoviţă.

Vremea se mai încălzește abia pe finalul săptămânii, când temperaturile se vor situa în jurul pragului de îngheț, cu maxime între -2 și 6 grade Celsius. Va continua să ningă în zonele de munte, dar și răzleț în sud și sud-est, dar temperaturile vor fi mai ridicate.

Un val de aer rece a intrat în peninsula Balcanică și aduce ninsori, vânt puternic și temperaturi extrem de scăzute până pe 9 ianuarie.

Sursa: digi24.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]