Istoria jocurilor de noroc

Când ne gândim la jocurile de noroc, avem tendința de a ne gândi la ruletă, poker și baccarat – adevărate clasice ale cazinourilor. De fapt, primele jocuri de noroc au existat cu mult înainte de jocurile de cazino pe care noi și iubitorii le cunoaștem astăzi. Jocurile de noroc, într-o formă sau alta, există de secole. Pare clar că noi, oamenii, suntem incapabili să rezistăm impulsului de a plasa un pariu! Chiar și cele mai vechi civilizații se bucurau de un pariu din când în când, și există o mulțime de dovezi care demonstrează că oamenilor din antichitate le plăcea să parieze pe tot felul de jocuri. Cu un bonus fara depunere magic jackpot poți să îți încerci norocul la jocurile din prezent.

Civilizațiile antice grecești – primele jocuri de zaruri

Jocurile de zaruri au fost printre cele mai vechi forme de jocuri de noroc cunoscute de omenire. Grecii antici își iubeau jocurile de zaruri și multe dintre regulile lor se aplică și astăzi. De exemplu, aruncarea unui dublu șase era considerată la fel de norocoasă pe atunci ca și astăzi. Cunoscută sub numele de „aruncarea Afroditei”, aceasta indica victoria atunci când o persoană juca. Zarurile grecești erau făcute din trei cuburi de lut. În timpul erei romane, însă, două zaruri au devenit cea mai comună variantă, iar aceasta este forma care continuă și astăzi în jocuri, cum ar fi zarurile.

Au existat nenumărate referiri la primele jocuri de noroc în textele antice. Jocuri, precum „cap și pajură”, erau foarte răspândite, iar locațiile speciale care semănau foarte mult cu primele cazinouri erau frecventate de jucătorii pasionați din acea vreme. La fel ca și astăzi, oamenii pierdeau o avere la jocurile de noroc. Cu toate acestea, grecii antici apelau la doi dintre zeii lor, Pan și Hermes, pentru a-i ajuta să găsească un pic de noroc în plus. De fapt, zeii înșiși erau cunoscuți chiar ca jucând zaruri. Zeus, Poseidon și Hades jucau la zaruri pentru a stabili cum vor împărți universul între ei.

Keno – Cel mai vechi joc de noroc oriental

Keno, care este și astăzi unul dintre cele mai populare jocuri din orice cazinou, își are originea în China antică în urmă cu aproximativ 2.000 de ani. Jocul a fost cunoscut mai întâi sub numele de „biletul porumbelului alb” și era jucat în locațiile de jocuri de noroc care primiseră permisiunea guvernatorului provinciei de a funcționa, cu înțelegerea că acesta va primi o parte din profituri. Premisa jocului rămâne aceeași cu cea care este jucată de mii de oameni în prezent. Jucătorii își aleg numerele norocoase și apoi așteaptă ca acestea să fie extrase.

Civilizația chineză antică era extrem de pasionată de jocurile de noroc. Știm acest lucru pentru că acest popor a inventat și primele forme de jocuri de cărți. Inițial, aceste jocuri se jucau cu piese încă din anul 2300 î.Hr. dar, până în anul 900 d.Hr., jocurile de cărți au fost create folosind caractere umane. Acest lucru s-a răspândit mai târziu în întreaga Europă până când, în cele din urmă, cărțile conțineau chipurile regilor și reginelor – identice cu cele pe care le folosim astăzi.

Primele jocuri de ruletă

Ruleta este un joc foarte popular astăzi, atât în cazinourile online, cât și în cele reale. Cu toate acestea, istoria sa pare să dateze încă din secolul al XVII-lea. Se crede că Blaise Pascal, un om de știință francez, a inventat jocul de ruletă în timp ce vizita un refugiu monahal în 1655, în încercarea de a scăpa de plictiseala pe care o simțea. Există și alți precursori ai ruletei. Even Odd, Ace of Hearts și Roly Poly au fost doar trei jocuri englezești care aveau multe asemănări cu roata pe care o folosim astăzi, iar Hoca și Biribi, două jocuri italiene, este posibil să fi avut, de asemenea, un efect de influență asupra jocului de ruletă modern de astăzi.

Primele aparate de joc

Sloturile sunt printre cele mai vizibile și mai populare jocuri din cazinourile de astăzi și sunt îndrăgite de pariorii din întreaga lume. O adăugare mult mai târzie la cazinouri decât multe dintre celelalte jocuri prezentate aici, sloturile nu au fost inventate până la sfârșitul anilor 1800. Detaliile precise rămân neclare cu privire la cine a fost inventatorul aparatului de sloturi original.

O poveste spune că Charles Fey, un inventator american, a creat primul slot în 1887. Aparatul, cunoscut sub numele de The Liberty Bell, avea trei role și doar cinci simboluri, dintre care unul era, după cum puteți ghici din nume, Clopotul Libertății. Cu toate acestea, o altă poveste spune că Pitt și Sittman au creat primul slot machine câțiva ani mai târziu, în 1891. Acest aparat s-a inspirat din pokerul cu cinci cărți, folosind cinci tamburi care se învârteau și pe care erau fixate 50 de cărți. Ori de câte ori tamburii își încheiau rotirea, ecranul arăta o mână de poker cu cinci cărți.

Primele variante de Blackjack

În timp ce originile blackjack-ului rămân neclare, se crede în general că acest joc popular de bază al cazinourilor a început să existe în Franța în prima parte a secolului al XVIII-lea, într-un joc cunoscut sub numele de „vingt et un” – cuvintele franceze pentru „21”. Acest joc a devenit din ce în ce mai popular de-a lungul timpului. Apoi, când coloniștii francezi au plecat în America de Nord, au luat jocul cu ei. Această versiune a jocului a fost cea care a dobândit prima dată popularitate în Nevada în anii 1930. Pentru ca mai mulți pariori să fie încurajați să joace, a fost introdusă o nouă regulă – o plată de 10-1 ori de câte ori o mână prezenta una dintre cărțile de blackjack cu asul de pică. Deși această regulă nu se mai joacă, numele blackjack a rămas și, astfel, a fost cunoscut de atunci.Concluzie

Istoria jocurilor de noroc este una bogată ce începe încă din cele mai vechi vremuri. Sperăm că v-ați făcut o idee mai bună despre jocurile de noroc și de unde au început.