S-a decis! Ce impozite vor plăti pariorii la câştiguri! Decizia Guvernului României

Guvernul a decis să modifice ordonanţa privind Codul Fiscal după întâlnirile pe care le-au avut cu reprezentanţii industriei jocurilor de noroc. Ce impozite vor plăti pariorii de acum înainte pe câştiguri

Guvernul a decis să modifice ordonanţa privind Codul Fiscal, Palatul Victoria ajungând la un numitor comun cu mediul de afaceri, după îndelungi discuţii purtate de-a lungul ultimelor săptămâni. Astfel, în ceea ce priveşte industria jocurilor de noroc, ce sprijină puternic sportul românesc, întâlnirile cu reprezentanţii acesteia au adus un consens în ceea ce priveşte noile impozite şi taxe pe care trebuie să le plătească pariorii şi organizatorii de jocuri de noroc.

Ce impozite vor plăti pariorii la câştigurile din jocurile de noroc, conform noii hotărâri a Guvernului României

Astfel, planul de impozitare în ceea ce priveşte jocurile de noroc se modifică. Sunt impozitate cu 3% câştigurile de până la 10.000 de lei pentru jucători, iar pragul va creşte progresiv în funcţie de câştig: 20%, respectiv 40%. Decizia urmează a fi oficializată şi publicată în Monitorul Oficial pentru a produce efecte.

În urmă cu câteva zile, FANATIK a publicat documentul oficial cu propunerile industriei de gambling către Guvernul României privind cotele de impozitare, iar conform ultimelor informaţii, Executivul a decis să modifice ordonanţa în concordanţă cu această propunere de impozitare:

  • până la 10.000 de lei – impozit 3%
  • între 10.001 lei – 66.750 inclusiv – impozit 300 lei + 20% pentru ceea ce depăşeşte suma de 10.000 de lei
  • peste 66.750 – impozit de 11.650 de lei + 40% din ce depăşeşte suma de 66.750 de lei

Anterior, Guvernul României avea în plan creşterea agresivă a impozitelor, jucătorii fiind nevoiţi să plătească 40% impozit pentru tot ceea ce trece de suma de 10.000 de lei din câştiguri.

Reprezentanţii companiilor care operează jocuri de noroc au atras atenţia că o astfel de măsură ar pune în pericol întreaga industrie, care în 2021, a adus 600.000.000 de euro la stat şi susţinea 45.000 de angajaţi.

De la 1 august 2022 va creşte şi impozitarea pe firme care se ocupă de organizarea jocurilor de noroc, cu taxe la licenţe şi cu impozitare dublă. Reprezentanţii industriei de gambling şi-au asumat această creştere.

Conform documentului publicat de FANATIK în care erau trecute propunerile pentru Guvern, industria jocurilor de noroc şi-a asumat creşterea iar, în unele cazuri, chiar dublarea taxelor anuale percepute pentru activităţile jocurilor de noroc, taxe pe care să le susţină din propriul buget, în funcţie de cifra de afaceri a fiecarei firme de profil.

Sursa – fanatik.ro