Vochiţoiu şi Avram se întâlnesc la judecătorie în 2015

vochiavramTermen de judecată în dosarul dintre Costel Avram şi Haralambie Vochiţoiu. Senatorul Haralambie Vochiţoiu l-a acţionat în instanţă pe directorul general al ApaServ Valea Jiului, Costel Avram, pentru faptul că l-a acuzat de furt de apă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Petroşani, iar după ce iniţial unul dintre judecători a s-a abţinut, acum instanţa a oferit un nou termen. Dosarul dintre cei doi se va judeca în data de 5 februarie 2015.

Costel Avram, este judecat pentru „acţiune în răspundere delictuală”, la plângerea formulată de senatorul Haralambie Vochiţoiu.

Senatorul îl acuză pe Avram de faptul i-a prejudiciat imaginea atunci când l-a acuzat că fură apă. Daunele cerute de senator sunt de 120.000 de lei, iar Avram spune că îi va oferi apă în mod gratuit pentru a-i spăla imaginea.

“Domnul Vochiţoiu spune aşa, cum subsemnatul deţine o poziţie socială şi profesională deosebit de respectabilă în cadrul comunităţii din Valea Jiului fiind ales senator în Senatul României, instituţie recunoscută şi respectată a societăţii. Pentru faptul că l-am făcut hoţ, Vochiţoiu a furat apă de la ApaServ, îmi cere 120 de mii pentru că i-am adus un prejudiciu  prin care i-am lezat drepturile de onoare, reputaţia, imaginea. Cum a calculat el prejudiciul la onoare? Problema mea este alta. Nu vreau să mă duc la judecătorie, fiindcă bani de la ApaServ nu am de unde să îi dau, dar pot să fac un barter şi îi voi da apă gratuit ca să îşi spele onoarea, dar nu ştiu dacă cu apă rece se poate spăla onoarea. E dat în judecată directorul ApaServ şi directorul nu aduce bani de acasă. Eu onoarea mea nu o cumpăr şi nu o vând pe  bani. Acest senator care este într-o poziţie atât de respectabilă  atât merită onoarea lui, nu îi voi da niciun ban, voi merge la judecată. El este un hoţ. Sunt supărat că onoarea acestui individ  costă doar  120.000”,  a declarat Costel Avram, directorul general SC ApaServ Valea Jiului.

Scandalul dintre cei doi a debutat în urmă cu doi ani, în urma unui control făcut de reprezentanţii ApaServ la SC Art Forest Company SRL, firmã controlatã de senatorul Haralambie Vochitoiu. Echipele de control au stabilit că societatea a fost branşatã ilegal la reţeaua de apã potabilã, aspect consemnat în procesul verbal de constatare nr. 129/ 24.09.2012 şi Nota de constatare din 24.09.2012, încheiate în urma controlului efectuat de reprezentantii furnizorului de apã la punctul de lucru al firmei, din Livezeni. Cu ocazia respectivei verificãri s-a constatat existenţa unui by – pass ilegal executat pe reţeaua publicã de apã. Când echipa de control a ajuns la poarta firmei, angajaţii l-au sunat imediat pe Haralambie Vochiţoiu – care era consilier judeţean la vremea respectivã – şi, potrivit actelor oficiale ale ApaServ, „acesta s-a prezentat imediat la faţa locului şi nu a permis efectuarea controlului, motivat de faptul cã reprezentanţii societãţii noastre nu au prezentat delegaţii, deşi aceştia se legitimaserã cu legitimaţiile de serviciu”. Ulterior, dupã ce reprezentanţii ApaServ au venit cu delegaţiile, acestora li s-a permis sã efectueze controlul, iar prejudiciul calculat pentru racordul ilegal a fost de aproape 13.000 de lei.