Nemulţumiţii se bălăcesc în bazinul didactic

descărcareNici nu a fost bine deschis şi au apărut nemulţumirile. Mai multe persoane sunt nemulţumite de modul în care bazinul didactic din Petroşani este administrat. Părerile au fost publicate pe reţelele de socializare.

“Despre bazinul didactic din Petrosani. Un bazin pentru aproape oricine altcineva, dar nu pentru copii. M-am bucurat enorm afland despre realizarea unui astfel de spatiu unde, credeam eu, va fi promovat inotul in randul copiilor si al tinerilor. Nerabdarea inaugurarii a fost rasplatita cu o uriasa dezamagire. Printre oameni mai catolici ca Papa, o sedinta de inot se transforma intr-o cursa presarata cu obstacole. Oras mare, pretentii mari! Deh! Pentru a intra in bazin, individul amator trebuie sa prezinte o adeverinta de la medicul de familie. (sa nu ai pureci, paduchi, raie, insuficienta respiratorie sau, Doamne fereste, vreun dinte lipsa). Toate persoanele de sex feminin detinatoare de podoaba capilara, trebuie sa devina purtatoare de casca de inot. (Vorbim despre orasul Petrosani…Cate magazine cu articole sportive cunoasteti? O droaie, nu?”, spune un utilizator al reţelei de socializare.

Reprezentanţii administraţiei locale de la Petroşani spun că toate aceste reguli au fost aprobate în cadrul unei hotărâri de consiliu şi ţin de gradul de civilizaţie al fiecăruia.

“Nu pot fi considerate neapărat reclamaţii dar prin regulamentul care a fost supus aprobări consiliului local în legătură cu regulamentul de organizare şi funcţionare precum şi la regulamentul de ordine internă, la bazinul de înot sunt prevăzute anumite obligaţii atât din partea beneficiarului cât şi din partea celor care folosesc bazinul de înot. Toţi participanţii care vor să facă cursuri de înot sin u numai trebuie să prezinte de la medical de familie o adeverinţă prin care sunt apţi din punct de vedere medical, trebuie să aibe echipament pentru a putea intra în bazin, şi aici mă refer la casca de protecţie, şlapi. Este şi normal că fiecare să aibă echipamentul propriu pentru că până la urma tine de igena corporală. Nu au voie să intre la bazin persoanele aflate în stare de ebrietate, a drogurilor sau alte stupefiante. Este normal să fie un regulament pentru că dacă nu ar fi sin u ar fi stabilite nişte clauze ar putea să intre oricine şiş a facă ce vrea. Din acest punct de vedere au fost solicitate aceste echipamente de protecţie şi angajaţii de la bazin cred că îşi fac datoria pe deplin, şi lumea nu trebuie să fie supărată din această cauză”,  a declarat Daniel Vişan, director executiv SPADPP Petroşani.

Alţii sunt nemulţimiţi de faptul că instructorul este şi portar, iar atunci când acesta primeşte alţi înotători copiii rămân nesupravegheaţi în bazin.

“instructorul statea 5 minute in apa cu copiii dupa care era chemat de administrator pentru nu stiu ce si lasa copiii singuri in apa fara ca acestia sa posede orice fel de acesoriu de plutire, colac, pluta”, spune un alt utilizator.

“Instructorul nu este angajat în cadrul primăriei, este o persoană fizică autorizată care are un contract de închiriere cu municipalitatea. Noi îl închiriem şi îl punem la dispoziţia instructorului, doritorii pot să ia legătura cu instructorul şi încheie un contract cu el. Instructorul nu are niciun rol de administrare sau orice altă activitate în cadrul bazinului. Acolo avem un administrator, există casier, îngrijitori, există asistenţi medicali”,  a declarat în replică Vişan.

Bazinul didactic din Petroşani a fost deschis publicului larg chiar de Moş Crăciun.

 

 

 



(Următoarea știre) »