Monica Iacob Ridzi: Am simţit că mor cu dreptatea în mână !

monica iacobÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat astăzi dezbaterile şi audierea părţilor în dosarul „2 Mai”, în care este judecată printre alţii şi fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

În cadrul dezbaterilor, avocaţii inculpaţilor au cerut acuzarea, motivând că nu există dovezi prin care faptele pentru care sunt acuzaţi Monica Iacob Ridzi, Ioana Vîrsta şi Paul Diaconu să fi creat prejudicii statului român şi că toate proceurile legislative în baza cărora a fost organizat evenimentul „Ziua Tineretului” au respectat întocmai prederile legale.

În schimb procurorii au cerut respingerea apelurilor şi menţinerea pedepselor aplicare de prima instanţă.

În ultimul cuvânt conferit de judecători, Monica Iacob Ridzi a declarat că a plătit politic şi personal, în acest caz, pentru greşeala de a fi fost credulă în oameni. „De cinci ani trăiesc momente de umilinţă profundă şi uneori am simţit că mor cu dreptatea în mână. Viaţa mea şi a copiilopr mei este acum în mâinile dumnevoastră”, le-a spus Monica Iacob Ridzi judecătorilor.

Aceştia au fixat ultimul termen al acestui proces, în cadrul căruia vor pronunţa sentinţa definitivă şi irevocabilă, pentru data de 16 februarie 2015.