Vezi noile taxe pentru închirierea bazei sportive Jiul Petroşani

    Dacă vreţi să organizaţi un eveniment la stadionul „Jiul” Petroşani trebuie să luaţi în calcul noile taxe stabilite de municipalitatea din Petroşani.

stadium_02Preluat înapoi de municipalitate de la omul de afaceri Alin Simota, Stadionul „Jiul” Petroşani poate aduce venituri la bugetul local. La asta s-au gândit şi oficialii din Primăria Petroşani când au stabilit taxele de închiriere pentru baza sportivă şi bunurile acesteia, mai ales că există şi suficiente solicitări. Astfel, pentru închirierea bazei sportive taxa a fost gândită la 3.000 de lei pe zi, pentru închirierea minihotelului din incintă, tariful este de 60 de lei pentru fiecare persoană, terenul de fotbal sintetic ori cel cu gazon natural poate fi închiriat cu 60 de lei pe oră, ori cu 30 de lei dacă vorbim despre desfăşurarea unor turnee pe durata mai multor zile. „Având în vedere că există solicitări adresate Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroşani pentru închirierea terenului de fotbal sau a altor bunuri din cadrul bazei sportive de către diverse asociaţii sportive ori culte religioase, se impune aprobarea unor tarife pentru desfăşurarea acestor activităţi”, a explicat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

La finele lunii noimebrie a anului trecut, baza sportivă Jiul Petroşani a intrat din nou în administrarea municipalităţii din Petroşani. Preluarea s-a făcut de la lichidatorul asociaţiei sportive, care avea baza în administrare, de către o comisie special constituită în acest sens. În 2005, între Primăria Petroşani şi asociaţia sportivă condusă de Alin Simota a fost încheiat un contract de comodat pe o durată de 10 an prin care această asociaţie a prealuat în administrare baza sportivă. Contractul a  fost denunţat cu câteva luni mai repede decât termenul de expirare a înţelegerii, în condiţiile în care baza sportivă are nevoie de reparaţii, iar asociaţia sportivă se află în insolvenţă din cauza datoriilor.