„Săptămâna liberală” în Valea Jiului

      Am demarat, la începutul acestei săptămâni, alături de colegii liberali din toate localităţile Văii Jiului, o suită de manifestări culturale, artistice, sportive şi sociale prin intermendiul cărora dorim să atragem atenţia opiniei publice din Valea Jiului asupra unui eveniment remarcabil din viaţa Partidului Naţional Liberal: 140 de ani de la data înfiinţării PNL în România.

download (16)Puţini sunt din păcate cei care îşi mai amintesc astăzi de faptul că, în ciuda propagandei socialiste care a dorit defăimarea PNL, de numele liberalilor se leagă însăşi dezvoltarea economică şi socială a Văii Jiului de la finele secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. Multe din clădirile care fac şi astăzi fala Văii Jiului (fie ele şcoli, instituţii de cultură, complexe industriale etc.) poartă amprenta liberalilor vremii.

Prin evenimentele pe care le propunem comunităţilor din Valea Jiului în această „Săptămână liberală”, ne dorim să aducem la lumină câteva din aceste repere ale istoriei de care noi, liberalii de astăzi ai Văii Jiului, suntem mândri.

Am început „Săptămâna liberală” la Aninoasa, amintindu-ne de faptul că, în urma cu un secol, regele Carol al II-lea al României semna Decretul prin care era înfiinţată Şcoala generală de la Aninoasa, la propunerea prefectului Romulus Miocu. Tot la Aninoasa am avut plăcerea de a decoperi câţiva sportivi remarcabili ai ţării (ei înşişi vrednici liberali) care ştiu să trimită săgeata, în cel mai pur înţeles al expresiei, „drept la ţintă”.

11150678_367003366818848_5380655910036178324_nMarţi, împreună cu colegii de la PNL Uricani am căutat să redescoperim adevăratul înţeles al dictonului „Mens sana in corpore sano”, în cadrul unui concurs de biciclete. Tot împreună cu liberalii din Uricani ne-am reamintit de faptul că pe aceste meleaguri Primul Ministru liberal Gheorghe Tătărăscu a fost primul om politic român care a omagiat jertfa ostaşilor români care au luptat la Tulişa în Marele Război al Reîntregirii.

„Săptămâna liberală” continuă şi în zilele următoare, aducând în atenţie trecutul, prezentul dar şi viitorul unui partid care, reconstruit din fuziunea forţelor democratice de dreapta ale României, va avea multe de spus în anii următori, în Valea Jiului ca şi în toată România. Tocmai de aceea, vă invit să veniţi alături de liberalii Văii Jiului, vă invit să ne cunoaşteţi, vă invit să schimbăm împreună în direcţia bună cursul istoriei comunităţii noastre.

COSTEL AVRAM