Anunţul lui Becali a alarmat Valea Jiului

Îngrijorare în „capitala” Văii Jiului după anunţul lui Gigi Becali, acesta anunţând că este dispus să găzduiască 1000 de refugiaţi dacă statul îi va cere acest lucru. Latifundiarul deţine un întreg bloc de locuinţe în Petroşani,imobil nelocuit în prezent.

 bloc petrosani fundatia lui becali (2)

George Becali este dispus să găzduiască 1000 de migranţi pe banii lui, în Berceni unde are construit un cămin cu bucătărie şi sală de mese, însă totul depinde de decizia statului român. Declaraţiile latifundiarului din Pipera a stârnit îngrijorare în Valea Jiului, cu precădere în municipiul Petroşani. Motivul este legat de faptul că patronul Stelei ar putea aduce refugiaţii pentru a-i caza într-un bloc deţinut de fundaţia pe care o patronează. Deşi Becali a spus că-i va loca pe refugiaţi în zona Capitalei, petroşănenii spun că latifundiarul este cunoscut pentru faptul că se răzgândeşte repede.

Localnicii din Petroşani nu sunt împotriva refugiaţilor, însă consideră că Valea Jiului nu este o soluţie pentru a-i găzdui şi reintegra, la nevoie, în societate. Gigi Becali a mai dorit să aducă în Valea Jiului, în blocul deţinut în cartierul Aeroport din Petroşani, câteva zeci de familii de romi. Se întâmpla în anul 2007, iar Valea a luat foc după ce localnicii au auzit de decizie. Nici romii din cartierul bucureştean Griviţa n-au vrut să fie relocaţi. Opoziţia ambelor tabere l-a determinat pe latifundiar, care era implicat în politică, să renunţe la plan.

 

[slideshow_deploy id=’19658′]