La 9 ani de când e printre îngeri, Maria Cioncan – comemorată la Hunedoara

 Memoria marii sportive plecată prea devreme dintre noi, Maria Concan, este omagiată de municipalitatea din Hunedoara.
maria-cioncan
Primăria Municipiului Hunedoara organizează joi, 21 ianuarie 2016, ora 12.00, o ceremonie de comemorare a atletei Maria Cioncan. Evenimentul va avea loc la bustul regretatei sportive, situat lângă Parcul Corvin. La manifestare vor fi prezenți și fostul antrenor al sportivei, Ştefan Beregszaszi, precum și fosta atletă, Marieta Ilcu.
Maria Cioncan a fost numită „Cetăţean de Onoare” al municipiului Hunedoara după ce a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Atena, din august 2004. Acolo, regretata sportivă s-a calificat la proba de 800 m şi a câştigat medalia de bronz în finala probei de 1500 m. A fost prima sportivă legitimată la un club din municipiul Hunedoara, care a obţinut o medalie la Jocurile Olimpice.
Atleta Maria Cioncan a decedat pe dată de 21 ianuarie 2007, într-un accident de maşină produs în Bulgaria. Sportivă şi antrenorul sau, Ştefan Beregszaszy, se întorceau din Grecia, unde Maria se aflase într-un cantonament de câteva săptămâni. Cei doi conduceau fiecare maşina proprie. La aproximativ 20 de kilometri de Plevna, autoturismul atletei a derapat şi s-a izbit de un copac, impactul fiindu-i fatal talentatei atlete, care a muncit mult să ajungă la performanţă.
[slideshow_deploy id=’22083′]