UPDATE !Se extinde protestul. Minerilor de la Lonea li s-au alăturat cei de la Vulcan

La Lonea minerii îşi continuă protestul, iar lor li s-au alăturat şi cei de la Vulcanl. Sunt sute de oameni blocaţi în subteran, unii de 24 de ore deja.

mineri-465x215

Celor care ieri s-au autoblocat în subteran li s-au adăugat ortacii de la schimbul IV. Protestul se extinde ,şi în subteran s-au blocat şi de la Mina Vulcan, schimburile IV şi, ulterior, schimbul I din această dimineaţă. De asemenea, la Lonea 17 mineri au anunţat că intră şi în greva foamei. Trei dintre protestatari au fost duşi la spital, după ce li s-a făcut rău.

UPDATE ! La Vulcan protestează la această oră aproximativ 300 de mineri, care s-au autoblocat în subteran, temându-se pentru viitorul Complexulului Energetic Hunedoara. Minerii din cele două schimburi – schimbul IV şi schimbul I – se află într-o zonă situată pe o galerie principală, aproape de un puț de intrare în subteran. De asemenea, la Mina Lonea sunt aproximativ 250 de ortaci din toate schimburile care protestează, însă mulţi prezintă dureri de cap şi stări de slăbiciune..

Șase mineri au fost scoși din subteran, pe timpul nopții deoarece li s-a făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar doi dintre ei au fost transportați la spital, potrivit unor surse din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.
La poarta minelor Lonea și Vulcan au fost trimise două mașini de ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță și SMURD Hunedoara, care vor acorda asistența medicală în caz de necesitate.
UPDATE ! Si minerii de la schimbul II de la Lupeni au anuntat ca se vor bloca in subteran. In acelasi timp, la sediul CEH este anuntata, pentru ora 13.00, o intalnire cu administratorul special, Dan Agrisan.

[slideshow_deploy id=’22083′]