Infractori identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere

Camerele de supraveghere din municipiul Petroşani îşi arată utilitatea. Doar pe parcursul anului trecut Poliţia Locală a predate zeci de imagini organelor abilitate în domeniu.

camere-supraveghere-video-cernica-balaceanca-caldararu-tanganu-posta

 

“În cursul anului 2015 s-au înregistrat un număr de 34 solicitări de furnizare de informaţii stocate, soluţionarea acestora efectuându-se cu respectarea strictă a prevederilor Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, fiind furnizate un număr de 36 dvd-uri cu date”, arată reprezentanţii municipalităţii de la Petroşani.

Prelucrarea imaginilor este semnalatã prin afise amplasate în fiecare zonã monitorizatã, si anume Piata Victoriei, zonele verzi si parcurile situate în vecinãtatea strãzii 1 Decembrie 1918, strada 1 Decembrie 1918 – din Piata Victoriei pânã la intersectia cu strada Nicolae Bãlcescu, strada Nicolae Bãlcescu si intersectiile dintre cele douã strãzi mentionate mai sus cu celelalte strãzi de pe traseul lor. Proiectul de supraveghere video a zonei centrale din municipiul Petrosani, finantat din fonduri europene, a costat 630.437 lei, din care valoarea finantãrii nerambursabile este de 535.655 lei.

[slideshow_deploy id=’17217′]