Și-a abandonat camaradul într-o zonă împădurită

Un alt caz de cruzime față de animale șochează comunitatea din Valea Jiului, după ce un cățel din rasa rottweiler a fost abandonat într-o zonă nelocuită a Petroșaniului.

 10385414_1060180687366988_7359456330978008494_n

Cățelușa are vârsta de până în 8 luni și a fost abandonată în pădurea din zona Brădet din Petroșani, în urmă cu circa o săptămână. A fost zărită de cei care ies la plimbare în zona sălbatică și de către angajații Universității  din Petroșani, care au în apropiere baza sportivă și mai multe laboratoare. ”De câteva zile am tot văzut-o, vine la noi și caută de mâncare. Nu are curaj să stea singură pentru că o bat cățeii noștri, cei care stau de mult timp pe la institut. Cineva a abandonat-o aici, dar nu s-a gândit că va muri de foame”, a spus o îngrijitoare care lucrează la instituția de învățământ. Cățelușa era foarte dezorientată și la fiecare mașină care apărea în zonă, se ducea bucuroasă ca și cum stăpânul s-a întors după ea. ”Cum aude o mașină începe să se bucure, ajunge la ea și după ce se deschide portiera și vede că nu-i stăpânul, e tare dezamăgită. Așa face toată ziua, ți se rupe sufletul”, spune unul dintre șoferii de la Universitatea Petroșani.

Cățelușa a fost dresată parțial, pentru că știe mai multe comenzi de supunere, semn că individul care a abndonat-o s-a ocupat o perioadă de ea. Inexplicabil este gestul său de a o lăsa în sălbăticie, în condițiile în care există un adăpost privat de unde cățeii sunt dați spre adopție atât în țară cât și străinătate. În plus, la Petroșani, mai este și adăpostul Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân de unde asociațiile non-profit iau cățeii și-i trimit spre adopție. ”Ați fi uimit să vedeți ce câini sunt abandonați și după ce ajung la ecarisaj, noi îi luăm și-i dăm spre adopție. Sunt foarte mulți proprietari în Petroșani care îi lasă pur și simplu pe străzi, dar și mulți care-i abuzează”, spune Viorel Stoica de la adăpostul ”Love Animals” din Petroșani.

[slideshow_deploy id=’27028′]

 



(Următoarea știre) »