Moment aniversar, pompierii deveni au sărbătorit 78 de ani de existenţă

Aniversarea a 78 de ani de la înfiinţarea Detaşamentului de Pompieri din Deva a fost sărbătorită de luptătorii cu focul, specialiştii în descarcerare, salvări din medii ostile vieţii, împreună cu membrii comunităţii.

poze 005

Astfel, zeci de copii au trecut, vineri, 01 aprilie 2016, pragul Detaşamentului de Pompieri din Deva, care şi-a deschis larg porţile pentru ei. În curtea instituţiei a fost organizată o expoziţie cu tehnica de intervenţie aflată în dotarea detaşamentului, formată din autospeciale de ultima generaţie achiziţionate prin Programul Operaţional Regional (POR). De asemenea au fost desfăşurate şi exerciţii de intervenţie, ce au constat în acţiuni de stingere a unui incendiu, operaţiuni de salvare a persoanelor de la înălţime, precum şi un exerciţiu de descarcerare, ce a implicat extragerea unei victime dintr-un autoturism răsturnat. În acelaşi timp, copiii, au fost interesaţi să afle câteva reguli generale de comportament în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în ce constă munca unui pompier şi mai ales, care sunt caracteristicile echipamentelor de intervenţie.

poze 033
Unitatea de pompieri militari în garnizoana Deva a fost înfiinţată la data de 1 aprilie 1938, când a preluat misiunea de la formaţia de pompieri voluntari.

poze 036

Momentul a fost unul important în istoria pompierilor hunedoreni, subunitatea de pompieri militari de la Deva fiind prima înfiinţată în judeţ. Din procesul verbal datat cu data de 2 aprilie 1938 rezultă că, „primul comandant al pompierilor militari din Deva a fost plutonierul Caloianu Iamandi”.

poze 053

Acesta a preluat de la Stoica Mihai, comandantul pompierilor civili, clădirea situată pe strada George Coşbuc, locaţie în care pompierii militari din Deva activează şi astăzi.

poze 068

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)