Măsuri preventive păstrate în Dosarul Liceului Apollonius

Magistrații de la Tribunalul București au fost de acord să ridice controlul judiciar doar pentru o inculpată din „Dosarul Liceului Apollonius” din Petroșani.Este vorba despre Gyan Amma Boahemmah, trimisă în judecată alături de directorul liceului particular, Maria Albescu, și colaboratorul acesteia, Marius Valentin Ilaș.
mia
 
Pentru ultimii doi, judecătorii au decis menținerea măsurilor dispuse în cauză, respectiv arest preventiv pentru Ilaș și control judiciar pentru Mia Albescu. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului ILAŞ MARIUS VALENTIN şi menţine măsura arestării preventive a acestuia. Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. (…) Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar a inculpatei ALBESCU MARIA şi menţine măsura controlului judiciar. Constată legalitatea măsurii preventive a controlului judiciar a inculpatei GYAN AMMA BOAHEMMAH. (…) Revocă măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpata GYAN AMMA BOAHEMMAH”, este soluția pronunțată de  Tribunalul București, care poate fi contestată.
Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București — Secția de urmărire penală și D.G.A. — Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov.
În acest doar, procurorii au vorbit despre zeci de mii de lei strânşi, în doar cîteva luni, de „colaboratorul” Miei Albescu, directoarea Casei de Cultură din Petroşani şi a liceului privat Apollonius din Petroşani, pentru a  intermedia afaceri cu documente false. O parte din bani, spun anchetatorii, au ajuns direct la Mia Albescu şi, potrivit procurorilor, cei care au dat mită au anunţat autorităţile.
[slideshow_deploy id=’17636′]


« (Știre anterioară)