Nu sunt de acord cu restructurările

 

Sindicatele nu sunt de acord cu restructurările care ar trebui să aibă loc la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

ceh3

“Notificarea pe care administraţia ne-a comunicat-o sărea,  din punctul nostru de vedere, o etapă pe care aceştia aveau obligaţia să şi-o asume şi anume demararea de negocieri cu sindicatul sau cu reprezentanţii salariaţilor în vederea găsirii soluţiei de mijloc dacă aceştia chiar doreau să facă această concediere colectivă. Noi nu am răspuns notificării cu propuneri de reducere a numărului de salariaţi ce urmează a fi concediaţi sau de evitare a acestora, ci am comunicat administratorului o adresă prin care cerem câteva lămuriri şi demararea unor consultări pentru a se ajunge la o astfel de comunicare”,  a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Contractul colectiv de muncă nu mai este în vigoare la nivelul CEH, acesta fiind denunţat în perioada insolvenţei. Conform CCM, salariaţii care urmau să îşi piardă locul de muncă ar fi beneficiat de sume compensatorii. Acum, ITM trebuie să tranşeze această problemă.

De cealaltă parte, sindicaliştii din energie sunt împotriva acestor concedieri colective.

“Urmare a notificării înregistrate (…) vă aducem la cunoştinţă următoarele: intenţia de a efectua concedieri colective nu are legătură cu realitatea şi prejudiciază interesele salariaţilor pe care îi reprezentăm”, arată sindicaliştii din energie.

Tot aceştia susţin că la nivelul societăţii ar fi trebuit realizată o divizare a activităţii miniere de cea energetică.

“Dacă activitatea minieră ar fi fost separată încă din anul 2015 nu s-ar mai fi ajuns la pierderile pe primele patru luni ale anului 2016 de 72.124.281 lei”, mai arată sindicaliştii de la Sindicatul Liber Electrocentrale Paroşeni.

[slideshow_deploy id=’19869′]