Contestație rămasă fără obiect

Contestația celor de la Sindicatul Muntele privind denunțarea unilaterală a contractului colectiv de muncă de la CEH a rămas fără obiect. Instanţa a respins acţiunea celor de la Sindicatul Muntele împotriva denunţării unilaterale de către administratorul judicia a contractului colectiv de muncă. După luni de aşteptări, Tribunalul Hunedoara a făcut lumină în cazul contractului colectiv de muncă. Aceasta a respins contestaţia celor de la Sindicatul Muntele.

39070-thumb

“Respinge ca rămasă fără obiect cererea formulată de reclamantul Sindicatul Muntele, împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA – prin administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă GMC SPRL, având ca obiect anularea denunţării unilaterale a contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pe anii 2015-2016”,  se arată în soluţia instanţei.

Potrivit celor de la Sindicatul Muntele, decizia instanţei îi este favorabilă Complexului Energetic Hunedoara.

“Decizia instanţei este practic o nerecunoaştere a denunţării unilaterale a contractului colectiv de muncă de către administratorul judiciar. Am observat că au lăsat procesul fără obiect, legându-se de faptul că vechiul contract colectiv de muncă a expirat la data de 31 iulie. Soluţia celor de la Triobunalul Hunedoara avantajează în mod cert Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat Cristian Iştoc, vicepreşedintele Sindicatului Muntele.

Sindicaliştii au avut un răspuns favorabil de la Inspectoratul Teritorial de Muncă în privinţa contractului colectiv de muncă. ITM a decis că la nivelul CEH contractul colectiv de muncă trebuie respectat. Administratorul judiciar a decis denunțarea contractului colectiv de muncă caracterizându-l ca fiind unul păgubos pentru societate. Totodată pe rolul Tribunalului Hunedoara se află un dosar în care se judecă denunțarea unilaterală a CCM.

[slideshow_deploy id=’27126′]