Tribunalul Hunedoara, Judecătoria Deva și Parchetul au adoptat ”Memorandumul privind justiția”

 

Documentul care stă la baza protestului declanșat de magistrați arată problemele din sistemul judiciar și a fost semnat de procurorii și judecătorii hunedoreni.

justitie-696x464

În ”Memorandumul privind justiția” se solicită implementarea unui set de măsuri care să conducă la o ”justiție eficientă, modernă și de calitate”. ”Adoptarea Memorandumului în adunări generale este o primă măsură de protest prin care s-a stabilit un document programatic de principiu, cu soluții pentru problemele cu care se confrunta sistemul judiciar și afectează direct cetățeanul ce se adresează instanțelor”, a spus judecător Dana Girbovan, președinte UNJR, co-inițiator al Memorandumului.

Premiza memorandumului este ca ”justiția trebuie să aibă ca și preocupare esențială protecția, promovarea și garantarea tuturor drepturilor și libertăților cetățenești. În fața judecătorului cetățeanul este egal cu statul.”

Pe lângă adoptarea Memorandumului, în cadrul acelorași adunări generale unele instanțe au decis să adopte și alte forme de protest, cum ar fi amânarea cauzelor care nu sunt urgențe sau protest cu banderole.

[slideshow_deploy id=’36590′]