S-a pregătit consolidarea clădirilor unităților miniere

Clădirile unităţilor miniere aparţinătoare Complexului Energetic Hunedoara au fost expertizate în vederea reabilitării acestora. Acestea nu au fost nici reabilitate şi nici consolidate, însă banii din conturile CEH au consolidat alte afaceri. O societate care a realizat aceste studii îşi cere banii de la societatea energetică.

ceh-794x486

BODO Invest are de recuperat de la CEH suma de 90,792.80 lei pentru “servicii de expertiză tehnică şi proiectare consilidare şi reabilitare clădiri EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni şi PCVJ”. Expertizarea clădirilor unităţilor miniere avea preţuri diferite. Potrivit chiar societăţii care acum îşi cere banii la masa credală, fiecare expertiză a avut un alt preţ. Astfel, pentru serviciile  „de expertiza tehnica si proiectare consolidare si reabilitare cladiri E.M. Lonea” – lot I„Servicii de expertiza tehnica si proiectare consolidare si reabilitare cladiri E.M. Livezeni” – lot II„Servicii de expertiza tehnica si proiectare cons suma a fost de

5 020,70 euro, adică 22.190,00 LEI la data de 31.10.2014.

Zeci de clădiri ar fi urmat să fie expertizate, iar potrivit documentaţiilor CEH de la acea dată “clădirile pentru care se solicită expertiza tehnică se află în folosinţa punctelor de lucru EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni şi PCVJ şi sunt în diferite stadii de degradare”.

Potrivit documentelor, expertiza tehnică trebuia să prezinte cel puţin 3 opţiuni (demolare, demolare parţială şi consolidare şi reabilitare), preucm şi soluţia recomandată.

Societatea care a expertizat clădirilor unităţilor miniere îşi cere banii. Bodo Invest s-a înscris la masa credală a Complexului Energetic Hunedoara cu suma de 90,792.80. Societatea are experienţă în domeniul construcţiilor, de-a lungul anilor aceasta adjudecându-şi contracte cu zeci de instituţii publice din ţară.

[slideshow_deploy id=’19661′]