Vreme CUMPLITĂ în întreaga Românie: A fost emis cod PORTOCALIU de GER și în judetul Hunedoara

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD PORTOCALIU de ger persistent, cu minime intre – 29 si – 15 grade, iar maxime intre – 15 si – 10 grade Celsius, valabil in judetul Hunedoara, in intervalul 9 – 10 ianuarie, inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, a dispus activarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei.

Echipa, alcatuita din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului de Politie, Directiei de Sanatate Publica, Drumurilor Nationale, Sistemului de Gospodarire a Apelor, E-nel, Delgaz Grid si Regionalei CFR, s-a intrunit la Centrul de Management al Situatiilor de Urgenta pentru a gestiona situatiile generate de codul portocaliu in judetul Hunedoara.

In prima instanta, s-a verificat disponibilitatea celor 11 adaposturi de noapte din judetul Hunedoara existente in Deva, Hunedoara, Orastie, Brad, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Simeria, Geoagiu si Lupeni si care pot gazdui persoane aflate in situatii vulnerabile. De asemenea, echipajele de pompieri si jandarmi vor executa misiuni de patrulare in cursul noptii pentru identificarea persoanelor care pot fi afectate de hipotermie.

Unitatile de Primiri Urgente au fost notificate, la randul lor, pentru a fi pregatite sa acorde asistenta medicala eventualelor victime ale gerului anuntat.

De asemenea, 5 scoli din judetul Hunedoara, in care invata 2.353 de elevi, din ciclul preprimar, primar, gimnazial si liceal, si-au suspendat astazi cursurile din cauza temperaturilor scazute si a conditiilor din salile de clasa produse de defectiuni ale sistemelor de incalzire. Este vorba despre Colegiul National Pedagogic „Regina Maria” Deva, Scoala Gimnaziala Nr. 5 Vulcan si Scolile primare Sulighete, Paulis si Romos.

La nivelul judetului Hunedoara nu sunt raportate drumuri nationale sau judetene blocate din cauza zapezii.

[slideshow_deploy id=’36590′]