Ajutorul de stat pentru închiderea minelor, în atenția Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței monitorizează modul în care s-a cheltuit ajutorul de stat acordat pentru închiderea minelor necompetitive. Anul trecut, a fost aprobată modificarea ajutorului de stat pentru Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

“În anul 2016 au fost finalizate prin decizie de autorizare din partea CE următoarele cazuri: Modificarea ajutorului de stat acordat pentru închiderea minelor necompetitive din cadrul SN pentru Închidere Mine Valea Jiului Petroșani ca urmare a includerii în planul de închidere a minelor de la Complexul Energetic Hunedoara”, arată raportul Consiliului Concurenței.

În luna noiembrie a anului trecut Guvernul a adoptat un memorandum privind modificarea  unui ajutor de stat acordat Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), pentru includerea in programul de inchidere a doua mine neviabile din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Inchiderea celor doua unitati se va realiza, astfel, in conditii de siguranta si protectia mediului, cu conservarea straturilor de carbune si evitarea unor eventuale accidente care ar putea aparea in cazul nerespectarii prevederilor specifice inchiderii minelor.  De asemenea, se vor recupera si vor fi aduse la suprafata utilajele exsitente in aceste mine (motoare, redresoare, statii de transformare etc.), care contin lubrifianti ce pot polua apele subterane. Inchiderea celor doua unitati de productie se va realiza pana la sfarsitul anului 2018.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »